Sunday 13 September 2015

KNZ Kegemaran Kawanan

Suka benar dengan garam KNZ. Harap tak akan putus supply la di masa akan datang. Dari anak kambing ke dara ke induk tua semua sukakan garam KNZ.

Dengan pertambahan bilangan induk dan anak kambing, maka penggunaan garam KNZ juga meningkat. Kali ni aku jangkakan akan gunakan 40 bongkah 10kg setahun. Maknanya 400 kg untuk setahun dan aku rasa inipun kuantiti minima. Mungkin akan mencapai 500 kg setahun.
Jadi, Mr. Liow Vet Vision tak boleh ke hantarkan kepada aku satu pelet dulu? Arrange la shipment untuk stok setahun aku. Susah nak travel jauh-jauh semata-mata nak beli garam KNZ. Taknak juga menyusahkan rakan-rakan ternak yang lain.

Apa-apa pun, aku seronok tengok kambing makan garam KNZ, aku kata makan sbb kambing aku memang nganga luas-luas dan cuba gigit bongkah garam KNZ. Tak main dah jilat-jilat ni, sedap sangat barangkali.

Salam hormat!!

2 comments:

  1. Assalaamualaikum wbt... saudara... saya sdg mncari kompos tinja kambing.... saudara ada buat ko..? Lau ada mohon hubungi saya..pleeeaase... tima ksh bebaanyak... 0129218630

    ReplyDelete
  2. hello En. ..sila contact saya mobile no 0125083946 untuk pembincangaan pembekalan KNZ di Kelantan.Terima Kasih.

    ReplyDelete